Heraanleg Moorkensplein is gestart (video)

wo 14 feb 2018 - 19:00 -- redactie

BORGERHOUT - In een eerste fase wordt de riolering onder de as Sergeyselsstraat/Eliaertsstraat vervangen. In een tweede fase volgt de riolering op het plein en de aanleg van de rijweg en voetpaden. Tijdens beide fases is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de as Sergeyselsstraat/Eliaertsstraat. Het doorgaande verkeer tussen de Turnhoutsebaan en de Plantin en Moretuslei rijdt om via de Provinciestraat.

Velo-station

Fietsers en voetgangers kunnen steeds door over het plein. Het Velo-station, dat vandaag langs het districtshuis staat, wordt bij de start van de werken verplaatst richting Eliaertsstraat. Zo blijft er steeds een Velo-station beschikbaar op het plein.

Heraanleg deze zomer

Rond de zomer start de laatste fase, met de heraanleg van het Moorkensplein zelf. Op dat moment kan het verkeer terug door op de nieuw aangelegde as Sergeyselsstraat/Eliaertsstraat.

Districtshuis open

Tijdens de werken blijft het districtshuis van Borgerhout steeds bereikbaar, zowel langs de ceremoniële ingang als langs de nieuwe ingang voor de districtsloketten.

Afbraak

In de toekomst wordt het administratief centrum op de hoek van het plein en het huidige politiekantoor afgebroken. De vrijgekomen ruimte zal dan ook deel uitmaken van het vernieuwde plein. Een nieuw gebouw, met eventueel een school voor de buurt, schermt het nieuwe stukje plein af van de achterliggende huizen.

Informatie

Alle informatie over de werken en hun fasering is te vinden op www.antwerpen.be/moorkensplein. Daar kan men zich ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief.

Heraanleg Moorkensplein is gestart Borgerhout Borgerhout TVHeraanleg Moorkensplein is gestart Borgerhout Borgerhout TVHeraanleg Moorkensplein is gestart Borgerhout Borgerhout TVHeraanleg Moorkensplein is gestart Borgerhout Borgerhout TV