Twee ministers luisteren naar deelnemers mensenketting Borgerhout (video)

BORGERHOUT - Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en minister van Jeugd Benjamin Dalle waren zaterdag op bezoek in Borgerhout. In buurthuis Zermatt aan het Terlooplein luisterden naar de vrijwilligers van Samen op Straat (Saamo), JES en Kras en het hoofd van het bemiddelingsteam van politiezone Antwerpen. Beide excellenties prezen hen voor de manier waarop zij na de verschillende WK-matchoverwinningen van Marokko de feestvierders telkens in toom hielden en de rust bewaarden.

Aanmoedigen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden onderlijnt dat er heel veel goede dingen op het terrein gebeuren. “Hier een samenwerking tussen politie, jeugdwerkorganisaties, jeugdopbouwers, middenveldorganisaties. Ook heel veel spontane dingen die gebeurd zijn. Een mensenketting, mensen die zijn gaan opruimen na die rellen. En vaak krijgt dat minder aandacht. En zo ontmoedigen mogelijk ook mensen. En daarom wilde ik heel graag hier vandaag zijn,” zei Verlinden aan Borgerhout TV.  

Kijken hoe het werkt

Minister van Jeugd Benjamin Dalle kwam mee met zijn collega om eens te kijken hoe het werkt. “Vooral ook om te zien hoeveel positieve verhalen er ook zijn rond dat voetbal. Voetbal is een feest. Dat moet ook zo zijn. Jammer genoeg is er een kleine minderheid van jongeren die dat soms verpest voor de anderen. Maar hier zie je ook hoe het wel goed kan. Waar heel veel vrijwilligers het beste van zichzelf geven om van dat voetbal een echt feest te maken,” zei Dalle aan Borgerhout TV.

Antwerps model

Men onderzoekt nu of deze Antwerpse manier van werken ook in andere steden kan toegepast worden.

 

Twee ministers luisteren naar deelnemers mensenketting Borgerhout Benjamin Dalle Annelies Verlinden Jes Kras samen op straat Saamo Zermatt Terlooplein Borgerhout TV Twee ministers luisteren naar deelnemers mensenketting Borgerhout Benjamin Dalle Annelies Verlinden Jes Kras samen op straat Saamo Zermatt Terlooplein Borgerhout TV Twee ministers luisteren naar deelnemers mensenketting Borgerhout Benjamin Dalle Annelies Verlinden Jes Kras samen op straat Saamo Zermatt Terlooplein Borgerhout TV Twee ministers luisteren naar deelnemers mensenketting Borgerhout Benjamin Dalle Annelies Verlinden Jes Kras samen op straat Saamo Zermatt Terlooplein Borgerhout TV Twee ministers luisteren naar deelnemers mensenketting Borgerhout Benjamin Dalle Annelies Verlinden Jes Kras samen op straat Saamo Zermatt Terlooplein Borgerhout TV Twee ministers luisteren naar deelnemers mensenketting Borgerhout Benjamin Dalle Annelies Verlinden Jes Kras samen op straat Saamo Zermatt Terlooplein Borgerhout TV