Honderdduizend gratis tulpen op Koningin Astridplein in Antwerpen (video)

ANTWERPEN – De popup pluktuin op het Koningin Astridplein opent zaterdag 21 januari exact om 13u00. “Iedereen die in deze mooie stad vanaf 1 uur passeert, mag in onze pluktuin binnen en mag zelf zijn boeketje bloemen samenstellen,” zegt Filip Fontaine van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Vlaamse sierteeltsector aan Borgerhout TV.

De VLAM heeft op het plein minstens honderdduizend tulpen klaarstaan.  Per persoon zijn er telkens 15 tulpen beschikbaar.

Meter van het project is MNM-presentatrice Kawtar Ehlalouch. “Ik vond het eigenlijk direct heel tof omdat ik zelf heel graag bloemen geef en ook heel graag bloemen krijg. Dus ik dacht er is niets mooier dan hier mijn eigen boeketje samen te kunnen stellen. En dan misschien straks nog wel cadeau te kunnen geven aan iemand,” vertelt ze aan Borgerhout TV.

De VLAM verwacht dat tegen het einde van dag ongeveer vier- tot vijfduizend mensen een gratis boeket bloemen geplukt zal hebben. Deze tulpenplukactie is meteen de start van het voorjaarsbloeiersseizoen van de Belgische sierteelt.

 

Honderdduizend gratis tulpen op Koningin Astridplein in Antwerpen Borgerhout TV