Borgerhoutenaar werkt elke dag tientallen meters boven de grond (video)

BORGERHOUT - Borgerhoutenaar Jo Muylle is een mobiele torenkraan machinist. Hij werkt elke dag tientallen meters boven de grond.

Gevarieerde job

“Ja, wij doen van alles. Vandaag is het glas plaatsen, morgen is het steeldeck. Overmorgen is het een zwembad. Alle dagen is het iets anders,” vertelt Jo tevreden.

Geen hoogtevrees

Jo's mobiele torenkraan is 28 meter en een half hoog. Maar hoogtevrees heeft hij nog nooit gehad.

Voor één keer in Borgerhout

Jo werkt doorgaans over heel Vlaanderen. Maar dinsdag stond zijn kraan opgesteld op een steenworp van zijn eigen huis in Borgerhout. “Ja, ik woon hier juist achter de hoek in de Oedenkovenstraat. Dus ik kan bij mij binnen zien. Maar er was niemand thuis, dus,” grapt hij.

Veiligheid

Waar hij wel thuis is dat is op zijn werk, met een grote focus op veiligheid zoals hier tijdens het hijsen van zwaar vensterglas. “Het is euh,  een moeilijke job, ja. Je moet voorzichtig zijn, heel voorzichtig. Er lopen mensen onder. En je moet zien dat die zuiger niet wegschuift. Dus een speciale glas zuiger,” legt Jo uit.

Radio 1

Eenzaam is hij daarboven in zijn kraan nooit want hij heeft naar eigen zeggen altijd een muziekske van Radio 1 bij.

 

Borgerhoutenaar werkt elke dag tientallen meters boven de grond Borgerhout TV Zonstraat Anthony Cranes torenkraanBorgerhoutenaar werkt elke dag tientallen meters boven de grond Borgerhout TV Zonstraat Anthony Cranes torenkraan