..

De Wever scoort bij Gembo (video)

BORGERHOUT - De Borgerhoutse basketbalclub Gembo heeft met een reusachtig spandoek al haar vrijwilligers bedankt. Het doek hangt in sporthal Luisbekelaar naast de drie grote spandoeken van de kampioensploegen van Gembo.

De Wever scoort

Burgemeester Bart De Wever huldigde het doek zaterdagavond officieel in. Dat deed hij met een inworp die meteen raak zat. “Ik dacht dat ik een speech of zo moest geven. Maar neen, men had een een vrije inworp voorzien en die smeet ik er van de eerst keer in”, zei een fiere Bart De Wever nadien aan Borgerhout TV.

Vrijwilligers

De Wever uitte ook zijn bewondering voor de onbaatzuchtige inzet van de medewerkers van Gembo. “Het is heel mooi dat een lokale club gedragen wordt door de inzet van mensen die dat uit idealisme doen,” zei De Wever.

Gembo wint

Na de inhuldiging deed de burgemeester de opgooi van de basketbalmatch Gembo-Melsele. Gembo won die wedstrijd met 87-76 en blijft dus leider in tweede nationale. 

Bart De Wever scoort bij GemboReusachtig spandoek ter ere van alle vrijwilligers van GemboBart De Wever doet vrije inworp