Gembo klaar voor nieuw basketbalseizoen (video)

do 7 sep 2017 - 16:25 -- redactie

BORGERHOUT - In de kleedkamer van sporthal Luisbekelaar krijgen de spelers van de Borgerhoutse basketbalploeg Gembo een laatste briefing voor de oefenmatch tegen een Nederlandse ploeg uit eerste klasse. Het is een goede voorbereiding voor de start van het nieuwe basketbalseizoen nu zaterdag.

Moeilijk maar boeiend

Volgens hoofdcoach Glenn De Boeck van Gembo zal het nieuwe seizoen moeilijk en dus ook zeer boeiend worden. “Deze competitie kent een enorme nivellering omdat heel wat ploegen ongeveer hetzelfde niveau hebben. Het zal dus een enorme uitdaging worden waar we volop naar uitkijken,” zegt hij vastberaden.

Vertrek

Nicolas Wachowiak, één van de grote sterkhouders van Gembo, vertrok in het tussenseizoen terug naar Frankrijk. Hoewel zijn afwezigheid Gembo verzwakte, kon de ploeg zich tijdens de laatste vier maanden van vorig seizoen handhaven.

Nieuwkomers

Intussen werden met Philippe Peeters  en Bryan De Valck twee nieuwe,  beloftevolle spelers aangetrokken. Beiden zijn 21 jaar.

Zaterdag

Gembo speelt deze zaterdag om 20u00 thuis tegen eeuwige concurrent Waregem. Volgende week woensdag gaat Gembo op verplaatsing naar datzelfde Waregem. Die wedstrijd is voor de Beker van België, met rechtstreekse uitschakeling. De winnaar speelt tegen Okapi.

Gembo klaar voor nieuw basketbalseizoen Borgerhout TVGembo klaar voor nieuw basketbalseizoen Borgerhout TVGembo klaar voor nieuw basketbalseizoen Borgerhout TVGembo klaar voor nieuw basketbalseizoen Borgerhout TVGembo klaar voor nieuw basketbalseizoen Borgerhout TV