Schepen geeft startschot nieuw bouwproject in Kievitwijk (video)

ANTWERPEN/BORGERHOUT - Het nieuwbouwproject Baron Joostens aan de hoek van de Baron Joostensstraat en de Plantin en Moretuslei sluit aan bij een hele reeks ontwikkelingen in de Kievitwijk achter het Centraal Station van Antwerpen.

Transformatie

Deze buurt onderging de voorbije jaren een ingrijpende transformatie. Volgens schepen voor Stadsontwikkeling Rob Van de Velde verliep die evolutie niet altijd even vlot. “Ja, het was met horten en stoten. Maar dankzij overleg met buurtgroep De Ploeg groeide het besef dat de kantoorruimte in deze wijk aangevuld moest worden met woon- en leefruimte.” herinnert schepen Van de Velde zich.

Publieke ruimte

“Als stad kozen we resoluut voor investeren in de ontwikkeling van de publieke ruimte van deze buurt. Het bouwproject Baron Joostens van Antvest speelt daar volop op in en creëert woonruimte.” zegt hij.

Jonge mensen

Omdat deze wijk een echte mix van werken en wonen moet worden, mikt het project Baron Joostens  op jonge mensen. “Wij hebben een gebouw gemaakt waarin verschillende woonvormen beschikbaar zijn. Vooral voor jongere mensen en dat vertaalt zich in het feit dat er kleine en grote woonentiteiten zijn.” legt architect Jorden Goossenaerts van Conix RDBM uit.

Schot in de roos

De nog vrij jonge ontwikkelaars van bouwpromotor Antvest maakten hiermee een succesvolle keuze. Want intussen is al 70 procent van de appartementen verkocht.

“Het is verfrissend om te zien dat die jonge gasten van Antvest begrijpen en aanvoelen wat jonge mensen in een stad zoeken en willen vinden.” meent schepen Van de Velde.

Opwaardering

De ontwikkelingen aan het Kievitplein zullen de buurt verder opwaarderen. Eind dit jaar start daar de bouw van het nieuwe kantoorgebouw van De Persgroep Publishing. En nog voor de grote vakantie  finaliseert AG Vespa een gloednieuwe groene ruimte op en naast de monumentale spoorwegbrug over de Plantin en Moretuslei. Voor de buurtbewoners levert dit een fantastische parkbeleving en een ontmoetingsplaats op. In deze beloftevolle wijk wordt het bouwproject Baron Joostens begin volgend jaar opgeleverd.

Schepen geeft startschot nieuw bouwproject in Kievitwijk Borgerhout TVSchepen geeft startschot nieuw bouwproject in Kievitwijk Borgerhout TVSchepen geeft startschot nieuw bouwproject in Kievitwijk Borgerhout TV Jorden GoossenaertsSchepen geeft startschot nieuw bouwproject in Kievitwijk Borgerhout TV Rob Van de VeldeSchepen geeft startschot nieuw bouwproject in Kievitwijk Borgerhout TV Baron JoostensstraatSchepen geeft startschot nieuw bouwproject in Kievitwijk Borgerhout TV