Gembo bij Borgerhout TV in het Frans (video)

za 1 okt 2016 - 09:16 -- redactie

BORGERHOUT – Nicholas Wachowiak speelt al drie jaar bij tweedeklasser basketbalclub Gembo uit Borgerhout. Deze naar België geëmigreerde Fransman studeert kinesitherapie aan de ULB in Brussel. In basketbalmiddens staat hij vooral bekend als een topper. Een speler waar andere ploegen schrik van hebben, wordt wel eens gezegd.

Mons

Over de verloren wedstrijd tegen eersteklasser Mons is Nicholas positief. “We hebben met een uitslag van 83-101 eervol verloren tegen Mons. Een match tegen zo’n eersteklasser is vooral een leuk extraatje voor onze spelers en voor onze club.” vertelt hij.  Tot aan de 25ste minuut bleef Gembo goed bij Mons. Maar nadien moesten ze eraf door de ijzersterke verdediging en een sterk driepuntshot van Mons.

Houthalen

Deze zondag speelt Gembo thuis tegen Houthalen.  Die basketbalclub is een vaste waarde in de competitie Top Division One. Vorig seizoen hield Houthalen Gembo zelfs uit de finale van de play-offs. Hoewel deze club dit seizoen minder goed gestart is, blijft ze volgens Nicholas een geduchte tegenstander. “We zullen er in elk geval alles aan doen om deze zondag revanche te nemen.” voorspelt een strijdlustige Nicholas.

Gembo-Houthalen, Zondag 2 oktober, 14u30, Luisbekelaar in Borgerhout

Gembo bij Borgerhout TV in het Frans