Architecte woont en werkt in unieke kunstgalerij (video)

za 13 feb 2016 - 03:40 -- redactie

BORGERHOUT/ANTWERPEN - Toen de Antwerpse ingenieur-architecte Frédérique Lippens op zoek was naar een nieuwe woning werd ze meteen verliefd op één van de loften in een gerenoveerde oude diamantslijperij in de Borgerhoutsestraat. "Ik zag onmiddellijk het potentieel van deze ruimte om mijn professionele activiteiten als architecte en ontwerpster in een totale kunstsetting te laten opgaan." vertelt ze aan Borgerhout TV.

Uniek

Frédérique toverde het geheel om tot een unieke combinatie van wonen en werken met als uiteindelijk resultaat een kunstgalerij  als privéwoning. "Voor mij zijn wonen, werken en kunst onlosmakelijk met elkaar verbonden." verklaart ze.

Stacked

In haar kunstgalerij/woning, die de toepasselijke naam LOFT22 ART SPACE kreeg, loopt nu haar eerste expositie STACKED. Met onder andere abstracte schilderijen van schilderes Michèle Goossens en de repetitieve stapelkunst van Philip Van Hoeck.

Bezoeken

Een afspraak voor een bezoek maak je bij voorkeur via de website www.loft22artspace.com. Op termijn zal deze kunstgalerij elk weekend vrij te bezichtigen zijn.

Architecte woont en werkt in unieke kunstgalerie