Het Scoutshuis geeft Borgerhout nieuwe landmark (video)

za 9 jan 2016 - 22:06 -- redactie

BORGERHOUT -  Net voorbij het kruispunt van de Singel met de Plantin en Mortetuslei is het nieuwe hoofdkwartier van Scouts en Gidsen Vlaanderen in gebruik genomen.  Het zes verdiepingen hoge gebouw in de Wilrijkstraat onderging een doorgedreven renovatie en kreeg de naam “Het Scoutshuis” mee.

Totempaal

Aan de zijgevel ervan valt meteen de indrukwekkende houten toren op. Deze constructie functioneert als nooduitgang maar symboliseert tegelijkertijd een totempaal. Dit scoutssymbool is meteen een nieuwe landmark van Borgerhout.

Hopper

Op de benedenverdieping van het Scoutshuis bevindt zich de receptie met daarnaast een zeer uitgebreide winkelruimte voor scoutswinkel Hopper. Hier kan je terecht voor allerlei kampeer- en scoutsmateriaal en uiteraard de scoutsuniformen.  

Scoutshotel

In het 3.000 vierkante meter grote gebouw bevindt zich ook een jeugdherberg van 95 bedden. In dit scoutshotel zorgen verplaatsbare beddenbakken, looplampen en patrouillekoffers voor een echt kampgevoel. Dankzij de gebruikte duurzame en natuurlijke materialen krijgen de talrijke vergaderruimtes van het Scoutshuis zelfs een beetje een blokhuteffect

Hoofdkwartier

De stafmedewerkers en de administratie van Scouts en Gidsen Vlaanderen hebben kantoorruimte op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw. Het vorige nationale hoofdkwartier van deze grootste scoutingfederatie van België met meer dan 76.000 leden in ruim 500 scoutsgroepen bevond zich de voorbije dertig jaar aan het Kievitplein. 

Meer info op www.scoutsengidsenvlaanderen.be

 

Het Scoutshuis geeft Borgerhout nieuwe landmark