Verdachte dodelijk ongeval Turnhoutsebaan uit het land gezet

za 11 apr 2015 - 09:06 -- redactie

BORGERHOUT – Twee maanden na het dodelijk verkeersongeval van 13 oktober op de Turnhoutsebaan gaf de man die bij dat ongeval vluchtmisdrijf had gepleegd zich aan bij de politie. Het betrof een 59-jarige Albanees die illegaal in ons land verbleef. Hij werd toen aangehouden op verdenking van onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Uitgewezen

In afwachting van zijn proces voor de politierechtbank werd de Albanees onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Maar omdat hij  illegaal in België verbleef, zette de Dienst Vreemdelingenzaken hem onlangs op een vliegtuig naar Albanië. Hierdoor zal zijn proces voor de politierechtbank wellicht zonder hem plaatsvinden. En omdat Albanië geen onderdanen aan België uitlevert, zal deze man een eventuele veroordeling volledig kunnen ontlopen. 

Lees ook:

Verdachte dodelijk ongeval Turnhoutsebaan uit het land gezetVerdachte dodelijk ongeval Turnhoutsebaan uit het land gezetVerdachte dodelijk ongeval Turnhoutsebaan uit het land gezetStille wake voor verongelukte fietsster