Politie start campagne tegen autoinbraken in Borgerhout (video)

do 16 okt 2014 - 03:18 -- redactie

BORGERHOUT - De politie van Antwerpen is aan de Noordersingel in Borgerhout gestart met een preventiecampagne tegen diefstallen uit auto’s. Op verschillende elektronische borden staat de boodschap dat er autoinbrekers actief zijn en dat je best niets waardevols in de auto laat liggen. Een identieke campagne deed enkele maanden geleden in het centrum van Antwerpen het aantal inbraken in auto’s met 60 procent dalen.

De borden van de campagne in Borgerhout staan op de Noordersingel, de Statielei, de Buurtspoorweglei en op een deel van de Turnhoutsebaan.

Preventiecampagne

Autoinbrekers zijn vaak gelegenheidsdieven die enkel een ruit inslaan als ze van buiten waardevolle spullen in de wagen zien liggen. Laptops, gps-toestellen, dure zonnebrillen, portefeuilles ... nog te vaak laten mensen deze spullen zichtbaar rondslingeren op het dashboard, op de achterbank of in de kofferruimte.

Aanpak werkt

Omdat de dalende cijfers aantonen dat deze preventiecampagne werkt, werd het concept van korte, lokale campagnes verder uitgewerkt. Sinds enkele dagen is Borgerhout aan de beurt. En eind deze maand strijkt de campagne tijdens de Boekenbeurs neer in de buurt van de Antwerp Expo.

Politie start campagne tegen autoinbraken in Borgerhout