Heraangelegd Mediaplein is vrije zone voor fietsers en voetgangers (video)

ANTWERPEN/BORGERHOUT –  Het Mediaplein in de Kievitwijk is heraangelegd en omgevormd tot een halfverharde plek met bomen, zitbanken en ondiepe waterkanaaltjes. Het plein is ook vergroot, dankzij het compacter maken van de verkeerslus onder de spoorwegbrug. Het plein werd officieel ingehuldigd met een ontbijt voor passanten, buurtbewoners en werknemers uit de buurt.

Vergroenen en verblauwen

Schepen voor stadsontwikkeling Annick De Ridder beklemtoont dat het stadsbestuur tijdens deze legislatuur in elk stadsontwikkelingsproject de principes van vergroening en verblauwing nastreven. “Ja, absoluut, want we willen hier in deze toch heel drukke stationswijk iets van groen binnenbrengen. Maar dat bleek heel moeilijk te zijn omdat hieronder natuurlijk een grote parkeerbak ligt. En dan heb ik gezegd, ja, verhoog het plein dan maar. Dat we daar wat goede grond kunnen opleggen om dan tien grote bomen te laten groeien,” legt de schepen uit.

Tien bomen

Deze tien bomen zijn gleditisia’s of ook valse christusdoorn genoemd die ook op de De Keyserlei groeien. Op het Mediaplein staan ze op een waterbassin gecombineerd met ondiepe waterkanaaltjes waaruit een vijftal kleine fonteintjes zullen opborrelen. “Momenteel werkt het nog niet, want anders zou ik met de voeten in het water staan, maar vanaf volgende week zou het in orde moeten zijn,” zegt schepen De Ridder. Ze beklemtoont dat deze kleine waterfonteintjes passen in de verblauwing van de stad. Samen met de bomen zullen ze tijdens de warme periodes mee voor verkoeling zorgen,” voegt ze eraan toe.

Voetgangers en fietsers

Op het Mediaplein komen voetgangers en fietsers uit alle richtingen. Dankzij de verhoging van het plein en een aantal ontwerpelementen worden de fietsers langs de Lange Kievitstraat naar een comfortabele fietsas geleid. “We hebben ook de keerlus voor auto’s verkleind en onder de brug van het station gebracht. Dus op het plein zelf zal je geen gemotoriseerd verkeer meer zien. Op die manier, met de trappen en het plein en de fietsers afgescheiden, is het een volledige vrij zone voor fietsers en voetgangers,” verduidelijkt schepen De Ridder.