Borgerhout organiseert winterfeest op vier locaties (video)

BORGERHOUT – In Borgerhout wordt het winterfeest dit jaar een winterweekend. Dat vindt op zaterdag 11 en zondag 12 december plaats onder de naam ‘Boho's warm Winterfeest’. Op vier verschillende locaties wordt een uitgebreid programma aangeboden.

Centers

Op zondag 12 december vindt aan de Centers een kerstmarkt plaats met lokale ambachtsproducten. Er zal ook een geeftent zijn waar winterkleding, dekens en speelgoed worden ingezameld. “Deze spullen geven we aan armoedebestrijdingsorganisatie Al Ikram. Op die manier komt het terecht bij mensen die het niet gemakkelijk hebben”, vertelt medeorganisator Joost Sierens van handelaarsvereniging BOHO2140.

Pekfabriek

Zaterdag 11 december wordt in de Pekfabrik een Pekmarkt georganiseerd. Co-organisator Caroline Coenen verwacht veel van deze alternatieve cadeautjesmarkt. “Dat is toch fantastisch om op die manier al je kerstcadeaus te kunnen kopen: goedkoop en origineel!”, zegt ze enthousiast. Op het Vinçotteplein is er dezelfde dag een rommelmarkt. Op zondag wordt een heuse rollerdisco georganiseerd.

Borgerhub

In Borgerhub op de Turnhoutsebaan zijn er workshops raamdecoratie en een gratis winterse fotoshoot voor heel de familie en vrienden. Je kan er ook gaan kijken naar de reuskens van Borgerhout die daar in winterslaap zijn. Daarnaast is er een grote wintermarkt van allerlei creatieve makers.

Plein Magazijn

In Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein is er zaterdag een grote eindejaarsmarkt. Allerlei Borgerhoutse jeugdverenigingen hebben er een standje om geld in te zamelen voor hun werking. En er zijn ook initiatielessen circus door Ell Circo D'ell Fuego.

Eten en drinken

Op elke locatie zullen voldoende kraampjes met eten en drinken zijn.

Borgerhout organiseert winterfeest op vier locaties in BorgerHub op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op de Kattenberg, in de Centers aan de Engelselei en in Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein Borgerhout TVBorgerhout organiseert winterfeest op vier locaties in BorgerHub op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op de Kattenberg, in de Centers aan de Engelselei en in Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein Borgerhout TVBorgerhout organiseert winterfeest op vier locaties in BorgerHub op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op de Kattenberg, in de Centers aan de Engelselei en in Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein Borgerhout TVBorgerhout organiseert winterfeest op vier locaties in BorgerHub op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op de Kattenberg, in de Centers aan de Engelselei en in Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein Borgerhout TVBorgerhout organiseert winterfeest op vier locaties in BorgerHub op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op de Kattenberg, in de Centers aan de Engelselei en in Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein Borgerhout TV