Arrestatie na spel met namaakwapens in Borgerhout

BORGERHOUT – In de nacht van zondag op maandag meldden getuigen aan de politie dat ze kort na 1 uur aan de Stenenbrug enkele mannen hadden zien lopen met vuurwapens in de hand. Volgens de getuigen trokken deze mannen de aandacht omdat ze zich heel schichtig gedroegen en af en toe gebukt achter geparkeerde wagens wegdoken.

BB Gun

Toen de politie ter plaatse kwam, liepen enkele mannen een café aan de Stenenbrug binnen. Eén van die mannen had een vuurwapen in de hand. Met de nodige omzichtigheid werd nazicht gedaan in het café. Op een binnenkoer achter het café werd één van de verdachten aangetroffen net op het moment dat hij een wapen probeerde te verstoppen. Hij werd ter plaatse gearresteerd. Het wapen bleek een BB Gun te zijn, een luchtdrukpistool dat nauwelijks van een echt wapen was te onderscheiden.

In beslag genomen

Tijdens nazicht in het café werd nog een tweede BB Gun én munitie (plastic bolletjes) teruggevonden. Al die spullen werden in beslag genomen. Van de andere verdachten ontbreekt voorlopig elk spoor.

Spel

Alles wijst erop dat de verdachten samen een spel speelden op de openbare weg. Hun gedrag, het tijdstip en het feit dat ze niet van echt te onderscheiden vuurwapens bij zich hadden, maakte diepe indruk op de twee getuigen. Zij  kregen slachtofferhulp van de lokale politie aangeboden.

Spel met namaakwapens leidt tot arrestatie in Borgerhout