Aanhoudingen bij controle aan Plantijn en Moretuslei (video)

ANTWERPEN/BORGERHOUT - In een voormalig rusthuis van 46 appartementen aan de Plantijn en Moretuslei vlakbij Borgerhout vond donderdagmorgen een door de politie ondersteunde controleactie plaats. De woonkwaliteit van de appartementen maar ook de identiteit van zo’n 30 bewoners werden gecontroleerd. 

Aanhoudingen

Tijdens de actie werden zes geseinde personen en twee illegalen aangetroffen. De politie verrichte twee gerechtelijke aanhoudingen: één ervan met het oog op gevangenneming. Een andere moest geïnterneerd worden.

Gecoördineerde controleactie

Voor deze grote gecoördineerde controleactie werden 5 politiecombi’s, twee mobiele kantoren en een celwagen ingezet. Een aanpalende straat werd in één richting afgesloten.  Aan de actie namen verschillende instanties deel waaronder Lokale Politie Antwerpen, Bouwtoezicht en Woontoezicht van de Stad Antwerpen, de Dienst Vreemdelingenzaken en de Vlaamse Wooninspectie. 

Woonkwaliteit

Een aantal kamers werd ongeschikt verklaard omdat ze te klein waren. Er werden ook stedenbouwkundige inbreuken met betrekking tot het inrichten van de wooneenheden vastgesteld. Maar omdat er geen onmiddellijk gevaar was, mochten de overgebleven bewoners terug naar hun wooneenheden. Het gebouw werd niet verzegeld.

Controleactie in gebouw Plantijn en Moretuslei