Doe zelf de bevalling tijdens opendeurdag Sint-Erasmus ziekenhuis (video)

BORGERHOUT - In een reeks van vijf opendeurdagen zetten de ZNA-ziekenhuizen de deuren open. Deze zondag is ZNA Sint-Erasmus in Borgerhout aan de beurt. In de recent vernieuwde materniteit van dit ziekenhuis worden jaarlijks ongeveer duizend baby’s geboren. 

Oefenpop Jacqueline

Onder begeleiding van het medisch personeel krijg je er zondag een blik achter de schermen. Bovendien kan je via een rollenspel eens in hun schoenen staan door te assisteren bij de bevalling van de oefenpop Jacqueline. Het hele traject van de baby, van in de buik tot aan de borst, wordt gevolgd. Daarnaast geven verschillende specialisten informatie en uitleg over de verschillende bevallingsmogelijkheden en over pijnstilling.

Lokale verankering

Met deze opendeurdag streeft ZNA Sint-Erasmus naar een nauwere band met de omwonenden en naar een lokale verankering met Borgerhout. “Het is echt onze bedoeling dat de mensen dit ziekenhuis als hun ziekenhuis gaan beschouwen.” zegt ZNA-hoofdarts Manu Malbrain. Op Borgerhout TV nodigt hij u persoonlijk uit om zondagmiddag naar de opendeurdag te komen.

Meer info:

Vooraf inschrijven voor de opendeurdag is niet nodig. De rondleidingen starten telkens doorlopend tussen 14.00 u. en 17.00 u. en duren ongeveer een uur.

ZNA Sint-Erasmus ziekenhuis

Luitenant Lippenslaan 55

2140 Borgerhout

03/270-80-11

Doe zelf de bevalling tijdens opendeurdag Sint-Erasmus ziekenhuis