15-jarige rijdt in op politie tijdens alcoholcontrole in Borgerhout

BORGERHOUT – In de nacht van vrijdag op zaterdag voerde de politie een alcoholcontrole uit op de Turnhoutsebaan ter hoogte van den Drink. Toen om 4u22 één van de agenten een Renault Kangoo wilde controleren, reed de bestuurder ervan plots in op de politieman. De agent kon opzijspringen maar werd toch door het voertuig geraakt. Hij liep lichte verwondingen op.

Achtervolging

De bestuurder reed tegen hoge snelheid verder over de Turnhoutsebaan. Ter hoogte van de Eliaertsstraat wilden twee andere politiemensen hem doen stoppen. Maar omdat de auto aan hoge snelheid op hen afkwam, moesten zij ook opzij springen. Een derde team zette de achtervolging in maar trof de Renault leeg aan op de hoek Turnhoutsebaan-Van Geertstraat.

Eigenaar wist van niets

De politie trok nadien naar het adres van inschrijving van het voertuig. Daar belden ze de verbaasde eigenaar van de wagen uit zijn bed. Ter plekke herkenden de politieagenten wel diens 15-jarige zoon als de gezochte bestuurder. Hij ontkende de feiten en beweerde dat hij reeds uren in zijn bed lag te slapen. Maar omdat zijn haren en zijn jas nog nat waren van de regen werd deze minderjarige in verdenking gesteld en opgepakt. Hij werd zaterdag voorgeleid op de Jeugdrechtbank.

15-jarige rijdt in op politie tijdens alcoholcontrole in Borgerhout