Bestuurder rijdt in op politieman aan Gitschotellei

BORGERHOUT – Leden van het drugsonderzoeksteam zagen zaterdagavond rond 20u30 op de Gitschotellei een geparkeerde wagen waarin één passagier zat. Even later stapte de bestuurder in en reed de wagen richting Borsbeekbrug.

Uit de controle van de nummerplaat bleek dat de eigenaar van deze wagen voor drugsdelicten gekend is. De inspecteurs wilden daarom de wagen en de twee inzittenden controleren. Ze deden de bestuurder stoppen en maakten zich kenbaar als politiemensen. De twee mannen in de wagen sloten echter de portieren af en weigerden die te openen. De inspecteurs zagen in de handen van de passagier een pakketje met  vermoedelijk verdovende middelen.

Heroïne

Plotseling ging de wagen er met plankgas vandoor. De inspecteurs zagen dat een zijraampje van de wagen werd geopend. Later werd op die plaats een klein zakje met een hoeveelheid heroïne teruggevonden. Na een achtervolging waarbij de bestuurder enkele zware verkeersovertredingen beging, werd het voertuig aan de Gitschotellei klemgereden.

Opnieuw maakten de drie drugsteamleden duidelijk dat ze van de politie waren. Eén van de politiemannen ging, met zijn vuurwapen in aanslag, voor de wagen met de twee verdachten staan. Achter de wagen was inmiddels een politiecombi, met striping en de flikkerlichten in werking, gestopt. Dit om te beletten dat de bestuurder achteruit zou proberen te ontkomen.

Politieman moet wegspringen

De bestuurder reed dan in op de politieman. Die kon slechts ternauwernood opzij springen om niet aangereden te worden. De twee verdachten konden een opnieuw ontkomen. Er volgde een tweede achtervolging waarbij de bestuurder weer een reeks verkeersovertredingen maakte.

Kort nadien werden de twee verdachten door een verkeerspatrouille op de Noordersingel opgemerkt. Daar konden ze uiteindelijk wel worden opgepakt en gearresteerd.

Geen onbekenden

De twee verdachten, mannen van resp. 28 en 30 jaar uit Roeselare, ontkenden dat ze drugs bij zich hadden gehad. De bestuurder riep als reden voor het wegvluchten in dat hij dacht dat ze werden belaagd door nepagenten. De twee verdachten zijn geen onbekenden voor politie en parket en bleven gearresteerd. Ze werden vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.

Bestuurder rijdt in op politieman aan Gitschotellei