Twee wezen vieren briljanten bruiloft

BORGERHOUT - De 92-jarige Karel Demoor en de 86-jarige Rosina Devuyst leerden elkaar kennen in 1946 in de vroegere dancing Magic in de Offerandestraat. Ze herinneren zich nog goed hoe ze toen op de live muziek van die danstent als verliefd koppel samen de nacht in dansten. Twee jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Reismicrobe

Aan Borgerhout.tv vertellen Karel en Rosina dat tijdens hun jonge jaren hen geen land te ver was. Toen Karel een opsomming van bezochte landen gaf, geraakten we zelfs de tel kwijt. Dankzij die reizen werd zijn talenknobbel nog groter. Hij spreekt immers Engels, Duits en Frans, maar ook enkele woordjes Spaans en Italiaans. Aan het einde van hun reizenavontuur bezochten ze voornamelijk Duitsland. Karel had daar tijdens de Tweede Wereldoorlog drie jaar lang als dwangarbeider gewerkt. Voor hem was dit de  donkerste periode uit zijn leven. Nadien werkte hij als boekhouder en in zijn vrije tijd zelfs als komediant in café Theater.

Turnhoutsebaan

Karel en Rosina hebben altijd in Antwerpen gewoond. Sinds twaalf jaar wonen ze in een appartement op de Turnhoutsebaan in BorgerhoutDat ze graag in Borgerhout wonen, bevestigt Karel uitbundig. Af en toe neemt Jenny Baert van frituur ‘t Bouletje (zie foto) het bejaarde koppel mee naar café het Laar om een pannenkoek te eten. Soms gaan ze ook een borreltje drinken in het EcoHuis.

"De twee wezen"

Hoewel er elke dag een verpleger langskomt om Rosina te helpen, voelt het gevierde koppel zich in goede gezondheid en opperbest. ‘Ik heb wel al alle ziekenhuizen in Antwerpen gezien’, merkt Rosina al lachend op. Zowel Rosina als Karel hadden een broer. Maar sinds hun overlijden hebben ze geen familie meer. Daarom noemen ze zichzelf  'de twee wezen'. Twee wezen die elkaar al 65 jaar liefhebben. 

Felicitaties van het district

Karel en Rosina mochten 's morgens uit de handen van een medewerker van het district Borgerhout felicitaties en cadeautjes van het districtscollege van Borgerhout ontvangen. Samen met vrienden vierden ze later op de dag hun briljanten bruiloft in restaurant Den Haas in Deurne. Nadien deden ze een terrasje om van het mooie weer en vooral een mooie dag na te genieten. 

Wie Karel en Rosina ook wil feliciteren met hun briljanten bruiloft kan een bericht sturen naar info@borgerhout.tv. Wij zorgen ervoor dat het tot bij hen geraakt. 

 

Karel en Rosina samen met helpende hand Jenny