Borgerhoutse ouders bespreken vanavond scholentekort

wo 24 apr 2013 - 13:02 -- paulvg

BORGERHOUT - Op woensdag 24 april komen een aantal ouders uit Borgerhout en Antwerpen Noord om 19u30 samen in buurtcentrum Cortina. Ze willen samen brainstormen over welke opties ze hebben om hun kinderen eventueel toch nog in een school in de buurt te kunnen inschrijven. Ze zijn ook op zoek naar lotgenoten.

Tweeduizend schoolkinderen op wachtlijst

Uit de resultaten van de twee aanmeldingsperiodes voor het Antwerpse basisonderwijs blijkt dat er meer dan tweeduizend kinderen op een wachtlijst staan. Hierdoor dreigt volgend schooljaar een capaciteitstekort in het basisonderwijs in Borgerhout en in een tiental andere Antwerpse buurten.

De Antwerpse schepen voor Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) verwacht meer duidelijkheid als op 24 mei de inschrijvingsperiode voor aangemelde kinderen voorbij is. Volgens Marinower werden immers heel wat kinderen aangemeld die al ergens school lopen, maar waarvan de ouders hen ook in een andere school  aangemeld hebben.

Noodplan

De stadsdiensten zouden echter nu al aan een noodplan werken om in de betrokken wijken bijkomende schoollocaties te realiseren met onder andere modulaire schoolcontainers.