Dode bij uitslaande brand in Borgerhout (video)

ma 15 apr 2013 - 16:32 -- paulvg

BORGERHOUT - Deze middag brak brand uit in de traphal van een appartementsgebouw in de Florastraat nr 98. Een vrouw van 48 ademde teveel rook in en is overleden.  

Het slachtoffer woonde op de bovenverdieping van het appartementsgebouw. Ze werd door de brandweer met een ladderwagen via het dakraam geëvacueerd. Buurman Jan van Puyvelde zag hoe ze ter plaatse werd gereanimeerd. Gezien de zware rookontwikkeling vreesde hij toen al voor het ergste. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis.

Drie lichtgewonden

Ook de bewoner van het pand nr 102 raakte licht bevangen door de rook. Hij kreeg ter plaatse door de hulpdiensten zuurstof toegediend. Twee bewoners van de eerste verdieping, een man en een vrouw, konden langs de achterkant van het gebouw ontsnappen. Via de tuin van de buren geraakten de twee buiten. Beide slachtoffers hadden een hoeveelheid rook ingeademd en werden voor verzorging overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis.

Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet duidelijk. Op vraag van het parket werd een branddeskundige aangesteld. De brandweer heeft het volledige pand onbewoonbaar verklaard.

Afhankelijk van de ernst van de schade aan de naburige panden 96 en 100 zullen de hulpdiensten opvang zoeken voor de 10 personen die in deze huizen wonen.