De Wever zal toelating N-SA betoging intrekken (video)

 

BORGERHOUT/ANTWERPEN - Burgemeester Bart De Wever (N-VA)heeft een nieuw politierapport ontvangen waarin gezegd wordt dat wegens de aangekondigde tegenmanifestaties en de ontstane heisa rond de N-SA betoging er een probleem voor de openbare orde is ontstaan. Het rapport raadt daarom de burgemeester aan om de toelating voor deze betoging in te trekken.

 “Ik neem daarover morgen contact met de politie en ik denk dat ik hen daarin zal volgen. Ik ga geen risico nemen voor de openbare orde. Ik ga Borgerhout ook niet maken tot een speeltuin van uiterst rechts en uiterst links die spelletjes willen spelen” zei De Wever. Volgens hem verdient Borgerhout beter.

Buurtfeest Moorkensplein

De Wever bevestigde ook dat hij voor het geplande buurtfeest op 1 mei op het Moorkensplein van de omwonenden een  aanvraag heeft ontvangen. “Indien daar geen risico is voor de openbare orde dan zou ik niet weten waarom ik een feest zou verbieden van de buurt.”

Op de vraag of hij mee komt feesten, antwoordde hij dat nog geen zicht heeft op zijn verplichtingen van die dag. “Maar ik sluit dat niet uit, waarom ook niet.” 

Moorkensplein, Borgerhout, N-SABart De Wever, MoorkenspleinMoorkensplein, Borgerhout