Open VLD : “Geen extremistische betogingen op Moorkensplein”

 

BORGERHOUT –  In een persbericht zegt fractieleider Thomas Heiremans van Open VLD Borgerhout dat hij volledig achter het democratisch recht op betogingen staat. Toch roept hij op om de aangekondigde betoging van het extreemrechtse N-SA op 1 mei niet te laten doorgaan op het Moorkensplein. Het N-SA kreeg voor deze betoging een toelating van het Antwerpse stadsbestuur.

Heiremans doet nu een oproep om gezond verstand te gebruiken en “dergelijke extremistische  betogingen niet te laten doorgaan op het Moorkensplein, een plek die al bol staat van de symboliek”.

Volgens Heiremans is Borgerhout altijd al een  apart en soms tegendraads district geweest. “Maar dat betekent niet dat er op de kap van de Borgerhoutenaren een symbolenstrijd kan worden uitgevochten tussen extreem links en -rechts.” stelt hij in zijn persbericht. 

"Moorkensplein wordt misbruikt"

Heiremans vindt dat het Moorkensplein misbruikt wordt voor politieke extremen. “Het districtsbestuur ziet haar kans schoon om de extreemrechtse betoging te gebruiken in haar strijd tegen de stad.” zegt de lokale Open VLD fractieleider.

Hij onderlijnt ook dat er in Borgerhout al genoeg uit de hand gelopen manifestaties en betogingen zijn geweest en dat het nu genoeg is. “De bevolking en de handelaars dreigen de echte slachtoffers van het hele verhaal te worden,” concludeert Heiremans.