Is het gezondste broodje ook het lekkerste? (video)

ma 25 feb 2013 - 13:18 -- paulvg

 

BORGERHOUT/ANTWERPEN – Met de actie van de ‘Gezonde Week’ stonden alle lessen van het eerste jaar van de Provinciale Middenschool Sint-Godelieve gedurende een week in het teken van gezonde voeding.

Hiermee wil de school de leerlingen bewust maken van de noodzaak aan gezonde voeding en aan een stevig ontbijt. Want sommige leerlingen vertrekken ’s morgens vaak naar school zonder ontbijt. “Ze hebben dan heel de dag een hongergevoel dat ze met allerlei zoetigheden proberen op te lossen.” zegt projectverantwoordelijke Tinne Van den Eynden van Sint-Godelieve.

Om hen voor gezonde eetgewoonten te sensibiliseren, stelden de leerkrachten een speciale bundel samen die de leerlingen de ganse week bij zich moesten hebben.

Het gezondste broodje

Tijdens de lunchpauze mochten de leerlingen van het eerste jaar hun gezondste broodje zelf samenstellen. Met versgebakken broodjes van het PIVA en vooral veel verse groenten.

Op de vraag of dit nu ook het lekkerste broodje is, kregen we verschillende en dikwijls verrassende antwoorden. Tijdens de reportage bleek ook dat heel wat leerlingen van deze school in Borgerhout wonen. Niet zo verwonderlijk want de Provinciale Middenschool Sint-Godelieve ligt net iets voorbij de grens tussen Borgerhout en Antwerpen.