Oproep voor VELO-station Krugerplein oogst succes

ma 25 feb 2013 - 09:29 -- paulvg

BORGERHOUT – Tien dagen geleden lanceerde eetcafé Bar Leon van het Krugerplein op Facebook een oproep voor een nieuw VELO-station op of in de nabijheid van dit plein. Sindsdien hebben bijna 500 mensen voor dit initiatief hun steun geuit op FB.

Tegen begin 2014 komen er in Antwerpen zo’n zeventig nieuwe VELO-stations  bij. Toen Bert Van Lommel, de zaakvoerder van Bar Leon, dit via de media had vernomen, belde hij naar de bevoegde stadsdienst.  Men adviseerde hem om zijn pleidooi duidelijk te motiveren en aan te tonen dat er aan het Krugerplein een opportuniteit is voor een VELO-station.

Bert ging hier op in en lanceerde ook een oproep op Facebook. “Pas op, mijn oproep was geen aanklacht. Ik ben geen barricadenstormer.  Met mijn oproep op FB wil ik wel aantonen dat zo’n VELO-stationneke een schot in de roos zou zijn voor de buurt rond het Krugerplein.” verduidelijkt Bert.

Vandaag staat de teller van zijn FB-initiatief op bijna vijfhonderd steunbetuigingen. “Omdat onze buurt echt gebaat zou zijn met zo’n Velo-stationneke had ik dit resultaat wel verwacht. Laat ons nu hopen dat het stadsbestuur met deze succesvolle oproep rekening zal houden bij het toewijzen van de locaties van de nieuwe VELO-stations.” vertelt een tevreden maar vooral hoopvolle Bert.