Mes op de keel van broodleverancier Carrefour Stenenbrug

BORGERHOUT -  Zondagochtend werd een leverancier van supermarkt Carrefour aan de Stenenbrug met geweld beroofd van zijn geld en van zijn bankkaarten.

Het 61-jarige slachtoffer stond zondagmorgen rond 4u30 met zijn vrachtwagen voor de Carrefour aan de Stenenbrug in Borgerhout. Hij was er karren brood aan het leveren. Toen hij klaar was met zijn levering en in zijn vrachtwagen wilde stappen, kreeg  hij plots een mes op de keel gedrukt. Twee overvallers namen zijn geld, rugzak en portefeuille af. Onder bedreiging gaf het slachtoffer ook de code van zijn bankkaart.

Eén van de twee overvallers liep onmiddellijk naar een nabijgelegen bankkantoor. De andere hield het slachtoffer nog steeds vast. Hij beval hem het portier van de vrachtwagen te openen. Daarvoor moest de verdachte de leverancier even loslaten. Daar maakte die laatste gebruik van om in zijn vrachtwagen te glippen en de deuren op slot te doen. Hij verwittigde meteen de politie. De verdachten gingen te voet op de vlucht.

De politie kwam meteen ter plaatse. Aan de hand van de persoonsbeschrijving kon een patrouille een mogelijke verdachte (26 jaar) oppakken. Die wordt op het parket voorgeleid.

Het slachtoffer raakte niet gewond en kreeg slachtofferhulp aangeboden.