IMS wordt ‘Groene Oase in de Stad’ (video)

BORGERHOUT - Met de opening van de nieuwe ‘natuurspeelplaats’ was het vandaag feest in het Instituut Maris Stella. Met de hulp van studenten lerarenopleiding van het KAHO uit Sint- Niklaas hebben de leerlingen van het IMS van hun speelplaats een groene oasegemaakt.

Zowel de leerlingen als de directie van het IMS kijken met tevredenheid terug op dit ecologische project. Ook de studenten lerarenopleiding aan het KAHO zullen dit project niet gauw vergeten. Ze leerden Borgerhout en hun inwoners kennen en stelden vast dat het er best leuk werken was. 

De natuurspeelplaats van het IMS is mee de verdienste van experts van het Ecohuis. Zij zochten met de school naar ecovriendelijke materialen bij de aanleg van een amfitheater en een voetbalveldje. 

Bert Colruy, kabinetmedewerker van de schepen voor leefmilieu van de stad Antwerpen kwam ook een kijkje nemen. Hij benadrukte in zijn interview dat ecologie en economie niet dwars tegenover elkaar hoeven te staan.

Onderzoek toonde in het verleden trouwens al aan dat kinderen en jongeren die zich kunnen uitleven op natuurlijke speelplekken zich gelukkiger en gezonder voelen.

Borgerhout.tv stelde ter plaatse vast dat alle betrokken instellingen aan het project 'natuurscholen' een goed gevoel overhouden.

Nu nog wachten op de lente!