Tweede Repair Café weeral een succes (video)

ma 4 feb 2013 - 08:48 -- paulvg

BORGERHOUT – Tijdens het Repair Café van voorbije zaterdag in Borgerhout werden weer talrijke kapotte spullen hersteld. Een succesverhaal in volle opmars in Vlaanderen.

De tweede editie van het Repair Café in het Ecohuis aan de Turnhoutsebaan trok zaterdag weer veel bezoekers. Met kapotte spullen zoals onder andere kleding, meubels, elektrische apparaten en fietsen die ter plaatse door een kleine ploeg technische deskundigen hersteld werden.

Tijdens het aanschuiven bij de deskundigen gaf Tante Kaat, de meter van het Ecohuis, aan de bezoekers nuttige tips over ecologisch poetsen en het onderhoud van materialen.

Ook de inzamelactie van oude gsm’s kende tijdens het Repair Café een groot succes. De vereniging ‘Curieus Antwerpen’ laat de ingezamelde gsm’s recycleren bij Umicore en plant met de opbrengst ervan voor elke ontvangen gsm een boom.

Ecologisch bewustzijn en economische crisis

In december vorig jaar lieten 150 mensen hun spullen herstellen tijdens het eerste Repair Café in Borgerhout. Toen werd beslist om snel een tweede Repair Café te organiseren. Het evenement waaide over uit Nederland en wint nu ook in België aan populariteit. Het succes van dit initiatief is deels te verklaren door een groeiend ecologische bewustzijn en deels door de economische crisis.