Fitbus oogst opnieuw succes in Borgerhout (video)

BORGERHOUT –  De Fitbus van de Provincie Antwerpen kende het voorbije weekend weer veel succes in Borgerhout. Meer dan honderd Borgerhoutenaren legden er een conditietest af.

De Fitbus stond geparkeerd op de parking van het zwembad van Borgerhout. Met aan boord vier cardiofietsen en allerhande apparatuur voor conditietesten. Maar omdat er zich 110 Borgehoutenaren hadden ingeschreven, werd uitgeweken naar de inkomhal van het zwembad waar zelfs bijkomende cardiofietsen geplaats werden.

Volgens Joke Everaerts, coördinator van de Fitbus, komen zowel mensen die nog nooit aan sport hebben gedaan als regelmatige sporters langs voor een conditietest.

Op de vraag of de Borgehoutenaren een betere fysieke conditie hebben dan de rest van Antwerpen antwoordt ze ontwijkend. “Dit behoort tot het beroepsgeheim” vertelt ze al lachend.

Het is de tweede keer dat de Fitbus in Borgerhout neerstrijkt. Gezien het succes ervan is de kans zeer groot dat de Fitbus in 2013 nog een derde  keer langskomt. “ Als het district ons vraagt, dan zullen we graag komen.” zegt Joke Everaerts.