Gazet van Antwerpen laat burgemeesters chatten (video)

ANTWERPEN/BORGERHOUT – De bezoekers van de website van Gazet van Antwerpen kunnen vanaf vandaag met verschillende Vlaamse burgemeesters chatten. Als eerste kwam de Antwerpse burgemeester Bart De Wever aan de beurt. Hij kreeg meteen veel vragen over Borgerhout en over de uitspraken van Procureur des Konings Herman Dams voorgeschoteld.

Van 14 tot en met 21 januari wordt op gva.be dagelijks gechat met de burgemeesters van enkele grote gemeenten of steden in de regio Antwerpen. Burgemeester De Wever beet de spits af. “Dergelijke chatsessies zijn zeer uitdagend want de vragen gaan alle mogelijke richtingen uit en komen aan een rotvaart op je af.” verklaarde hij achteraf aan de Gazet van Borgerhout.

De Wever kreeg onder andere vragen over het samenscholingsverbod van voorbije zaterdag in Borgerhout en over de uitspraken van Procureur des Konings Herman Dams over de kleine criminaliteit.

Maar volgens Paul Hendrickx, chef van de website gva.be, liepen er ook honderden vragen binnen over de meest diverse dingen. “De mensen zien hem als burgemeester blijkbaar niet alleen als politiek verantwoordelijke voor het beleid van de stad Antwerpen maar ook een beetje als een toeverlaat.” analyseerde Hendrickx.

De komende dagen schuiven nog meer burgemeesters aan voor een chatsessie bij Gazet van Antwerpen.