Zohra Othman (PVDA+) dreigt met "mobilisatie van de bevolking" (video)

BORGERHOUT - Indien het stadbestuur neen zegt aan voorstellen van Borgerhout over mobiliteit en wijkcirculatieplannen “dan zal de bevolking gemobiliseerd worden”. Dat zei kersvers districtsschepen Zohra Othman (PVDA+) aan de Gazet van Borgerhout na de installatievergadering van het nieuwe districtsbestuur van Borgerhout.

Onder grote publieke belangstelling is in Borgerhout de nieuwe districtsraad geïnstalleerd. En meteen ook een nieuwe bestuurscoalitie, bestaande uit de extreem linkse partij PVDA+, Groen/sp.a en een onafhankelijke.

De Borgerhoutse oppositiepartijen N-VA, Open Vld en CD&V zullen naar eigen zeggen een constructieve oppositie voeren. Maar tijdens de installatievergadering zelf uitten zowel Alain Herremans van N-VA als Nahima Lanjri van CD&V felle kritiek op de wijze waarmee de nieuwe bestuurscoalitie met PVDA+ tot stand is gekomen.

Op inhoudelijk vlak schoot de oppositie onder andere met scherp op het plan van de nieuwe bestuursploeg van Borgerhout om het Moorkensplein autovrij te maken. Mobiliteit en wijkcirculatieplannen zijn sinds kort een beslissingsbevoegdheid van het stadsbestuur van Antwerpen. Maar indien de stad neen zal zeggen aan de niet bindende adviezen van Borgerhout dan zal volgens districtsschepen Zohra Othman van PVDA+ “de bevolking gemobiliseerd worden”.

Districtsvoorzitster Marij Preneel van Groen zei na de installatievergadering dat ze vooral de intentie tot constructieve medewerking van alle partijen onthouden heeft. Over het Moorkensplein zei ze dat bij haar weten de plannen klaar zijn. “Ik denk dat we opnieuw in dialoog moeten gaan met het stadsbestuur want uiteindelijk is dit een project van de stad.” voegde ze er aan toe.