Computerwinkel leeggeroofd op Turnhoutsebaan (video)

 

BORGERHOUT - Toen de eigenaar van een computerwinkel op de Turnhoutsebaan 78 in Borgerhout deze morgen zijn winkel opende, stelde hij vast dat alle computers uit de rekken van zijn etalage geroofd waren. Verbouwereerd vertelt hij aan Gazet van Borgerhout dat alles weg is.

Volgens eigenaar Hicham Oukal hebben de dieven vooral draagbare computers en pc-onderdelen gestolen. Hoe ze binnen geraakt zijn, is voor hem een raadsel want na twee eerdere inbraken had hij zijn winkel sterk beveiligd met een rolluik, camera’s, speciale sloten en stalen deuren.

Volgens de eerste vaststellingen braken de dieven in langs de achterkant van het gebouw. In de winkel zelf koppelden ze de bewakingscamera’s af. En om hun eventuele vingerafdrukken onbruikbaar te maken, spoten ze er een brandblusser leeg.

Deze inbraak heeft eigenaar Hicham zeer boos gemaakt. Want niet alleen zijn eigen computers maar ook de nog te herstellen computers van zijn klanten zijn gestolen. Hij schat dat zo'n honderd computers buit gemaakt werden.