Marc Van Peel :"Moerkerke heeft CD&V-zetel gestolen in Borgerhout" (video)

di 23 okt 2012 - 11:00 -- paulvg

BORGERHOUT – Luc Moerkerke, één van de twee verkozenen van CD&V Borgerhout, verlaat zijn partij. Havenschepen en Antwerps CD&V-boegbeeld zegt daarover in een interview dat Moerkerke een CD&V-zetel gestolen heeft.

Luk Moerkerke zit al 12 jaar in de districtsraad van Borgerhout. Van Peel kent hem als een kritisch en loyaal man. Juist daarom was hij verrast door de onverwachte stap van Moerkerke. Een beslissing die volgens Van Peel neerkomt op diefstal van een zetel van CD&V.

Van Peel verduidelijkt dat Moerkerke ontevreden was omdat CD&V niet hem maar wel lijsttrekker Nahima Lanjri als districtsschepen zou voordragen in een eventuele bestuurscoalitie in Borgerhout. “Aangezien Moerkerke bij zijn standpunt bleef, heb ik hem gezegd dat onze wegen zich dan scheiden.”

Op inhoudelijk vlak wil Moerkerke wat betreft mobiliteit volledig de ingeslagen weg van het vorige districtsbestuur volgen. “Maar dat is binnen CD&V Borgerhout niet evident.’ argumenteerde hij in een persmededeling. Van Peel noemt dit een excuus want volgens hem draait alles rond de persoonlijke ambitie van Moerkerke om schepen te worden.

En mogelijk wordt Moerkerke schepen. Want intussen blijkt dat hij als onafhankelijke mee met het kartel Sp.a-Groen en pvda+ in Borgerhout een progressieve meerderheid wil vormen. Zonder CD&V dus. Moerkerke ontkende maandag aan de Gazet van Borgerhout dat hij hierover vooraf met Sp.a-Groen had gesproken.