Interview met Fatima Bali over Borgerhout en over haar politieke toekomst (video)

vr 12 okt 2012 - 10:00 -- paulvg

BORGERHOUT - Enkele dagen voor de verkiezingen praat de Gazet van Borgerhout met voormalig Agalev en ex-Groen politica Fatima Bali. Zij was 24 jaar geleden het eerste verkozen gemeenteraadslid van Marokkaanse afkomst in Vlaanderen. Na een ruzie over haar schepenambt in Borgerhout werd ze drie jaar geleden op een zijspoor gezet. Ze heeft dat nog steeds niet verwerkt en daarom doet ze niet mee met deze verkiezingen.

In het interview trekt Fatima Bali hard van leer tegen Groen-voorzitter Wouter Van Besien die volgens haar tijdens de voorbije bestuursperiode niet voldoende aanwezig was in Borgerhout. Van Besien zei aan de Gazet van Borgerhout dat hij op de uitspraken van Bali niet wil reageren.

Bali betreurt dat de “allochtonen” ondervertegenwoordigd zijn in het bestuur van Borgerhout. Maar ze vermeldt ook positieve evoluties.

Ondanks deze successen keert Bali voorlopig niet terug naar de actieve politiek. Ze wil wel als allochtone politieke ervaringsdeskundige wegen op het beleid.

Opmerkelijk is dat Fatima Bali haar openlijke steun uitspreekt voor andere politieke kandidaten zoals Nahima Lanjri van CD&V.