Kordaat politieoptreden dwingt samenscholingsverbod af in Borgerhout (video)

wo 19 sep 2012 - 16:00 -- paulvg

BORGERHOUT - In sms-berichten was in Borgerhout opnieuw opgeroepen tot een demonstratie tegen de anti-islamfilm ‘Innocence of Muslims. Daarom had de stad Antwerpen een samenscholingsverbod afgekondigd dat deze middag tot 29 arrestaties heeft geleid.

Niet alleen de politie maar ook lokale jeugdwerkers maanden jongeren aan De Drink in Borgerhout om te vertrekken. En er waren ook bezorgde ouders die ter plaatse kwamen om hun kinderen uit de buurt van de illegale demonstratieplaats weg te halen. Terecht, want de politie trad zeer kordaat op tegen potentiële demonstranten.

Lid Sharia4Belgium aangehouden

Intussen leidde een onderzoek van het parket van Antwerpen naar de exacte omstandigheden van het tot stand komen van de demonstratie van zaterdag tot een huiszoeking bij een 30-jarig man. Dit lid van Sharia4Belgium wordt ervan verdacht één van de aanstokers van de rellen te zijn. Hij werd gehoord en voor de onderzoeksrechter geleid, die hem heeft aangehouden op verdenking van het aanzetten tot haat of geweld jegens niet moslims.

"Het parket van Antwerpen kan dergelijke vormen van criminaliteit, die de verzuring en onleefbaarheid van onze samenleving in de hand werken, niet tolereren." verklaarde de woordvoerder van het parket aan de Gazet van Borgerhout.

Belangrijk, want sommige Belgische moslims die Sharia4Belgium en de demonstraties in Borgerhout openlijk afkeurden, ontvangen sindsdien bedreigingen.