Samenscholingsverbod na nieuwe sms-oproep tot demonstratie in Borgerhout op woensdag

ANTWERPEN/BORGERHOUT - Via sms wordt opnieuw opgeroepen om op woensdag 19 september te manifesteren tegen de film 'Innocence of Muslims'. Daarom heeft de stad beslist om een samenscholingsverbod uit te vaardigen van 12 tot 24 uur.

De nieuwe oproep gaat opnieuw over een niet-aangevraagde demonstratie tegen de film 'Innocence of Muslims' op woensdag 19 september in de namiddag in Drink te Borgerhout. Daarom heeft de stad beslist om morgen een samenscholingsverbod uit te vaardigen. Van 12 tot 24 uur zijn groepen van meer dan vier personen verboden in de sector die begrensd wordt door de straten Sint-Elisabethstraat – Korte Zavelstraat - Handelstraat – Onderwijsstraat – Pothoekstraat – Vlagstraat – Guldensporenstraat – Statielei – Turnhoutsebaan – Carnotstraat – Dambruggestraat (deze straten inclusief).

De stad benadrukt dat het afgelopen zaterdag niet mogelijk was om een samenscholingsverbod uit te vaardigen wegens de geplande reuzenstoet en braderij. Voorbije zaterdag werden 230 demonstranten administratief aangehouden. Voor twee meerderjarigen en één minderjarige werd een gerechtelijk procesverbaal opgesteld, onder meer voor verboden wapendracht. Alle gearresteerden mogen nog een GAS-boete, combitaks en/of alternatieve sanctie verwachten. Er werd vandaag niemand gearresteerd of voor de onderzoeksrechter geleid naar aanleiding van de feiten van zaterdag.