Wordt Borgerhout het Soho van Antwerpen?

ma 10 sep 2012 - 00:00 -- paulvg

BORGERHOUT – In Borgerhout is met BHART #01 een festival voor hedendaagse kunst van start gegaan. Het is de opvolger van de bekende atelierroute Borgerhart. Maar met vanaf deze keer veel meer aandacht voor beeldende kunst.

De organisatoren Thomas Engels en Christoph Broich noemen BHART een platform voor beeldende kunst. Het werd voorbije vrijdag in hun galerij Red Fish Factory in de Helmstraat geopend. Onder grote belangstelling, want sommigen zeggen nu al hardop dat Borgerhout het Soho van Antwerpen wordt.

De bekende multimedia-kunstenaar Anne-Mie Van Kerckhoven bevestigt dit aan de Gazet van Borgerhout. Ze zegt dat de succesvolle kunstgalerij Zeno X maar ook nog andere galerijen naar Borgerhout komen. Volgens haar is dit een sleutelmoment. Ook de organisatoren van kunstenfestival BHART zien de leegloop op het zuid.

Maar Anne-Mie Van Kerkhoven nuanceert: “Met internet is het tegenwoordig minder belangrijk waar je gevestigd bent. Als je werk maar goed is!”

Kwaliteit, zoals bijvoorbeeld van kunstenaar Narcisse Tordoir, die net zoals kunstenaar Luc Tuymans al jaren zijn atelier in Borgerhout heeft. Dankzij kunstenfestival BHART zijn er op 44 verschillende plaatsen in Borgerhout tot 16 september heel wat mooie kunstwerken te zien.

meer info op : www.bhart.be www.narcissetordoir.com www.amvk.be