Weer acht nieuwe reuzen in Borgerhout

BORGERHOUT - In Borgerhout zijn weer nieuwe reuzen geboren. Voor de gelegenheid in een heuse reuzenkraamkliniek. Met dokters, verpleegsters èn politici die de navelstrengen van de borelingen doorknipten. En er is zelfs een drieling bij. Indouna van het schooltje de Kleine Wereldburger vertelt welke ze de mooiste vindt.

Niet alleen kinderen bouwen reuzen. Maar ook buurtbewoners die creatief de geschiedenis van Borgerhout in beeld brengen. Met 'Le Bain Martougin', een grappige voorstelling van de in 1951 overleden beroemde chocolatier Alfred Martougin uit de Helmstraat.

En dan is er ook “Den Bougie”, een reuzenkaars die de bewogen geschiedenis van de vroegere kaarsenfabriek van Borgerhout symboliseert. Nieuwere creaties zijn het met ballonnen gemaakte insectachtig wezen van De Gezinsbond. Of de Reuzenmus van de bewoners van de Sint-Erasmusstraat. Andere reuzen zijn nog in volle opbouw.

Als alles goed gaat, lopen er dit jaar ter ere van de 300ste verjaardag van de vier reuzen van Borgerhout zo’n 60 nieuwe reuzen mee in de reuzenstoet in september.

reuzen in Borgerhout