Zomer van Antwerpen in en op de grens van Borgerhout

ma 4 jun 2012 - 11:22 -- paulvg

BORGERHOUT - De achttiende editie van de Zomer van Antwerpen komt eraan. Op verschillende plaatsen in Antwerpen maar ook in de vorig jaar opgestarte Zomerfabriek vlakbij Borgerhout.

In die Zomerfabriek, de oude gasfabriek achter de Plantijn en Moretuslei, passeerden vorig jaar 65.000 bezoekers. Een groot succes en daarom wordt het programma van de Zomerfabriek verder uitgebreid. Met een heuse urban training hal waar jongeren elke dag welkom zijn. En ’s avonds zijn er in de Zomerfabriek opnieuw de gekende late night sessions. Met zelfs een tijdelijk hotel.

Op een andere grens met Borgerhout, in de nieuwe stationshal aan het Kievitplein, brengt de voorstelling “13 en een half” 14 verhalen van mensen die die dag zullen sterven. Want in Antwerpen sterven gemiddeld 13 en een half mensen per dag. Voor deze betalende voorstelling is reserveren aangewezen. Ook voor "Chouf Ouchouf", dat een dag in de bruisende Marokkaanse stad Tanger verwerkt tot een circusvoorstelling. Ook voor "The House That Built Us", een dansspektakel in en over een huis dat met sloop wordt bedreigd.

Andere blikvanger is het gratis spektakel "Rue de la chute" van het Franse theatergezelschap Royal de Luxe. En "Cinderella", een groots opgezet urban dance project van het gezelschap Let's Go Urban.

In Borgerhout zelf is er op het Krugerplein in juli elke zondag Muziek in de Wijk.