Iedereen bouwt Reuzen in Borgerhout!

za 20 sep 2014 - 00:43 -- redactie

BORGERHOUT – Deze zaterdag 20 september vieren de Borgerhoutse Reuskens opnieuw hun verjaardag en trekken ze voor de 302ste keer door Borgerhout.

De praalwagens met de Borgerhoutse Reuskens vertrekken om 12.30 uur vanuit het Gitschotelhof richting het Te Boelaarpark. Daar dansen de Reuskens ter hoogte van café Wilson. Daarna trekt de stoet richting Tuinwijk, waar een buurtfeest voor de ambiance zorgt. Zoals de traditie het wil, krijgt de 'Moeder van de Wijk' daar bloemen van de reuzen.

Iedereen bouwt Reuzen

Naast de alom bekende Reus, Reuzin, Dolfijn en Kinnebaba, zullen er ook weer nieuwe reuzen zijn. Ze komen onder meer van het Ecokot, de Iqra-school, de school Rups-Vlinderboom en KRAS jongeren. Boelarus, Chams, Mie Bol en Tuur de Slijkschepper liepen al eerder mee.

Volksfeest

In de namiddag start in het Krugerpark een gratis volksfeest. Er staan onder meer reuzenspelen, twee kindertheatervoorstellingen, kinderanimatie, fanfare, muziek, hapjes en drankjes op het programma. De Reuskensdans, het Reuskensbal in De Roma en een afterparty maken de Reuzenfeesten compleet. 

Borgerhou TV brengt snel een verslag over de Reuzenstoet anno 2014.

Meer informatie op www.reuzenstoet.be.

Leerkrachten van basisschool De Reuzenpoort duwden vrijdagavond hun reus