Reactie op uitspraak Van Peel over Borgerhout (verslag)

do 13 dec 2012 - 00:00 -- paulvg

 

BORGERHOUT – De toekomstige bestuursploeg van Borgerhout betreurt de uitspraak van stadsschepen Marc Van Peel (CD&V) dat “de gewone Borgerhoutenaar ooit zal bevrijd moeten worden van dit bestuur”. Dat meldt een gezamenlijke persmededeling van het toekomstig Sp.a/Groen en PVDA+ districtscollege van Borgerhout.

Het toekomstig districtsbestuur onderstreept in de mededeling dat het actief op zoek wil gaan naar een constructieve samenwerking met het stadsbestuur. “Het districtsbestuur van Borgerhout wil het beste voor Borgerhout en de Borgerhoutenaren. Wij gaan ervan uit dat dat ook de betrachting is van het Antwerps stadsbestuur.”

Toekomstig districtsvoorzitter Marij Preneel : “Iedereen heeft er baat bij dat stad en district de handen in elkaar slaan, en zo goed als mogelijk samenwerken”.

Marc Van Peel liet weten dat zijn uitspraak vooral te maken heeft met het feit dat Luc Moerkerke, in Borgerhout verkozen op de lijst van CD&V, na de verkiezingen als onafhankelijke toetrad tot de nieuwe bestuurscoalitie van Borgerhout. “Dat maakt van hem een onbetrouwbaar figuur en betekent dus een handicap voor de nieuwe bestuursploeg van Borgerhout.” zegt Van Peel.