Bib Vrede is naar Moorkensplein verhuisd (video)

ma 11 jun 2018 - 15:14 -- redactie

BORGERHOUT - Het was vandaag een spannende voormiddag voor de leerlingen van de Reuzenpoort, De Zevensprong, de Esdoorn, Flora, De kleine Wereldburger en de Iqraschool in Borgerhout. Bibliotheek Vrede verhuisde de laatste boeken naar haar nieuwe locatie en de kinderen hielpen mee met een levende boekenketting.

Lara van basisschool De Zevensprong vond dat het doorgeven van de boeken goed verliep. Haar collega Moussa zei dat het ritme iets te snel was. “Ik was enorm onder de indruk van de inzet van meer dan 400 enthousiaste schoolkinderen die aan de verhuis van Bib Vrede meehielpen vandaag,” zegt Schepen voor cultuur Caroline Bastiaens aan Borgerhout TV.

Open vanaf 19 juni

De bibliotheek op de Turnhoutsebaan sloot op 14 mei. Ze heropent op 19 juni in het voormalige administratieve centrum van Borgerhout op het Moorkensplein nummer 19.  De nieuwe locatie biedt een aanzienlijk grotere oppervlakte (500m²) en beschikt nu over twee nooduitgangen waardoor bibliotheek Vrede haar maximumcapaciteit verdubbelt.

“Het is een heel toffe plek geworden met heel veel licht en vooral heel veel plekken om zelf te kunnen lezen of te kunnen voorlezen. Hier zijn plekjes voor jong en oud te vinden. Hier kan je zelfs de krant komen lezen bij een tasje koffie,” legt schepen Bastiaens uit.

Tijdelijk

De locatie op het Moorkensplein is echter tijdelijk. Men mikt op een periode van vijf jaar. Het district en het stadsbestuur zijn immers volop op zoek naar een definitieve plek voor de bibliotheek in Borgerhout. “Er zijn heel wat pistes die onderzocht worden waaronder de nieuwe locatie in de Peperbus,” bevestigt schepen Bastiaens.

Experimenteren

Het tijdelijke karakter van de nieuwe locatie moet de bib de mogelijkheid geven om de noden van het publiek verder te onderzoeken. Bovendien gaat de bibliotheek samenwerkingsverbanden aan met ABC werking/computerwerking, Huis van het Kind en Servicepunt Vrijwilligers om dit tijdelijke gebruik mee vorm te geven. Ook partners van het cultuurnetwerk Borgerhout zullen mee experimenteren.

Een officieel openingsfeest met alle partners vindt op woensdag 10 oktober plaats.

 

Bib Vrede is van Turnhoutsebaan naar Moorkensplein verhuisd Borgerhout TV Caroline BastiaensBib Vrede is van Turnhoutsebaan naar Moorkensplein verhuisd Borgerhout TV Caroline BastiaensBib Vrede is van Turnhoutsebaan naar Moorkensplein verhuisd Borgerhout TV Caroline BastiaensBib Vrede is van Turnhoutsebaan naar Moorkensplein verhuisd Borgerhout TV Caroline BastiaensBib Vrede is van Turnhoutsebaan naar Moorkensplein verhuisd Borgerhout TV Caroline BastiaensBib Vrede is van Turnhoutsebaan naar Moorkensplein verhuisd Borgerhout TV Caroline BastiaensBib Vrede is van Turnhoutsebaan naar Moorkensplein verhuisd Borgerhout TV Caroline BastiaensBib Vrede is van Turnhoutsebaan naar Moorkensplein verhuisd Borgerhout TV Caroline Bastiaens