..

Borgerhoutse advocate verliet Groen en koos voor Open Vld (video)

BORGERHOUT – Tot begin mei zetelde de 25-jarige Tracy Enta voor Groen in de districtsraad van Borgerhout. Deze advocate met Congolese roots was zeer jong toen ze aan de verkiezingen van 2012 meedeed. Ze kreeg toen de 22ste plaats op de lijst van het kartel sp.a-Groen en behaalde 270 voorkeurstemmen. Vanaf 2016 zetelde ze als opvolger in de districtsraad van Borgerhout. In mei van dit jaar nam ze totaal onverwacht ontslag als districtsraadslid en kondigde bovendien haar vertrek bij Groen aan.

Ouder geworden

“Ik was amper 19 jaar toen Groen me in 2012 vroeg of ik op hun kieslijst wilde staan. Met het ouder worden, besefte ik echter geleidelijk aan dat mijn visie en standpunten meer aan die van Open VLD beantwoorden,” verduidelijkt Tracy Enta .

Advocaat

Aanvankelijk was Enta niet meer van plan om zich opnieuw politiek te engageren. “Als advocaat in Brussel heb ik het erg druk. En ik wilde ook meer tijd met mijn familie doorbrengen,” zegt ze.

Philippe De Backer

Maar tijdens een ontmoeting met kandidaat-burgemeester Philippe De Backer geraakte ze sterk onder de indruk van diens liberale project voor Antwerpen. “Dit is echt een ongelooflijk goed project voor onze stad. Bovendien heeft Philippe De Backer mensen rond zich verzameld die echt begaan zijn met Antwerpen en de Antwerpenaren. Overstappen naar Open Vld voelde daarom voor mij aan als thuiskomen,” legt Tracy Enta uit.

Gelijke rechten

Tracy zal zowel op de kieslijst van Open Vld Borgerhout als op die van Antwerpen staan. “Als Antwerpse politica wil ik vooral ijveren voor kwalitatief onderwijs voor elk kind. En voor gelijk rechten voor iedereen, ongeacht ras, geloof of geslacht,” vertelt ze vastberaden.  

Positieve reacties

Over haar overstap naar Open Vld kreeg Enta naar eigen zeggen heel wat positieve reacties. Ook van mensen van Groen. “Voordat het nieuws van mijn overstap bekend werd, had ik hen via een email op de hoogte gebracht. En dat werd gewaardeerd,” zegt Enta.

Borgerhoutse advocate verliet Groen en koos voor Open Vld  Borgerhout TV Tracy EntaBorgerhoutse advocate verliet Groen en koos voor Open Vld  Borgerhout TV Tracy EntaBorgerhoutse advocate verliet Groen en koos voor Open Vld  Borgerhout TV Tracy EntaBorgerhoutse advocate verliet Groen en koos voor Open Vld  Borgerhout TV Tracy EntaBorgerhoutse advocate verliet Groen en koos voor Open Vld  Borgerhout TV Tracy EntaBorgerhoutse advocate verliet Groen en koos voor Open Vld  Borgerhout TV Tracy EntaBorgerhoutse advocate verliet Groen en koos voor Open Vld  Borgerhout TV Tracy Enta