Vechten voor Rechten in het EcoHuis (video)

do 3 mei 2018 - 19:11 -- redactie

BORGERHOUT - Tijdens de debatavond “Vechten voor Rechten” ging moderator Liza Renders in gesprek met drie vrouwen die zich vanuit hun eigen perspectief voor rechten en mensenrechten inzetten. Daaruit bleek dat de strijd voor gelijke rechten en mensenrechten ook in deze moderne tijd nog altijd belangrijk is en dat vrouwen daarin een belangrijke rol spelen.

Tracy Enta

De Borgerhoutse advocate Tracy Enta heeft Congolese roots. Vanuit die achtergrond pleit ze resoluut voor fundamentele gelijke rechten. Het is haar ambitie om te bewijzen dat het ras en geslacht van een persoon geen barrière mogen zijn om je doelen te bereiken.

Lieselotte Thys

Als directrice van Liberale vrouwen was Lieselotte Thys zeer recent nog fel betrokken bij de herdenking van 70 jaar vrouwenstemrecht. Lieselotte zet zich in voor participatie van vrouwen in alle geledingen van de maatschappij.

Yasmina Akhandaf

Yasmina Akhandaf van “Baas Over Eigen Hoofd” (Boeh!) is het er niet mee eens dat de overheid beslist of je een hoofddoek mag dragen of niet. Zij vecht voor haar vrijheid als moslima en komt op voor tal van andere vrouwen zoals zij.

Loonkloof man/vrouw

Tijdens het debat dat door Open VLD Borgerhout werd georganiseerd, bleek dat voor verschillende thema’s nog veel werk aan de winkel is. Over de noodzaak om alvast het loonverschil tussen mannen en vrouwen weg te werken, waren de drie panelleden het roerend eens.  

 

Vechten voor Rechten in het EcoHuis Tracy Enta Lieselotte Thys Yasmina Akhandaf  Open Vld Borgerhout TVVechten voor Rechten in het EcoHuis Tracy Enta Lieselotte Thys Yasmina Akhandaf  Open Vld Borgerhout TVVechten voor Rechten in het EcoHuis Tracy Enta Lieselotte Thys Yasmina Akhandaf  Open Vld Borgerhout TVVechten voor Rechten in het EcoHuis Tracy Enta Lieselotte Thys Yasmina Akhandaf  Open Vld Borgerhout TVVechten voor Rechten in het EcoHuis Tracy Enta Lieselotte Thys Yasmina Akhandaf  Open Vld Borgerhout TVVechten voor Rechten in het EcoHuis Tracy Enta Lieselotte Thys Yasmina Akhandaf  Open Vld Borgerhout TVVechten voor Rechten in het EcoHuis Tracy Enta Lieselotte Thys Yasmina Akhandaf  Open Vld Borgerhout TVVechten voor Rechten in het EcoHuis Tracy Enta Lieselotte Thys Yasmina Akhandaf  Open Vld Borgerhout TV