..

Paardentram op Turnhoutsebaan in Borgerhout (video)

BORGERHOUT - De Borgerhoutse handelaarsvereniging BoHo 2140 heeft tijdens de Dag van de Klant een paardentram ingezet op de Turnhoutsebaan. Die paardentram kreeg de nummers 10 en 24.

Verdwenen tramlijnen

Met deze ludieke actie hekelde BoHo 2140 vervoersmaatschappij de Lijn die tramlijn 24 door een bus heeft vervangen en tram 10 alleen nog maar ondergronds laat rijden.

Metrostation

Daarnaast eisen de handelaars van BoHo2140 al langer de opening van premetrostation Drink. Ze verzamelden hiervoor meer dan 2500 handtekeningen die ze vorige vrijdag aan schepen voor Mobiliteit Koen Kennis overhandigden. “We gaan stap voor stap aan een verbetering van de Turnhoutsebaan moeten werken en dat is echt iets voor de volgende legislatuur om vanaf 2019/2020 in uitvoering te gaan,” zei hij na de ontvangst van de petitie aan Borgerhout TV.

Heraanleg met fietspaden

Schepen Kennis verduidelijkte dat hij een plan wil voor de opening van de metrostations Drink en Carnot inclusief de ongebruikte metrokoker van de Kerkstraat-Pothoekstraat. “Als we daaraan een verdere ontbussing van de Turnhoutsebaan koppelen dan kan een heraanleg met ruimte voor fietspaden voorbereid worden,” aldus Kennis.

De Lijn

Volgens de mobiliteitsschepen past dit in een gefaseerde aanpak waarover vervoersmaatschappij De Lijn een beslissing moet nemen. Wie weet laat men in afwachting daarvan de paardentram van Boho 2140 nog een tijdje over de Turnhoutsebaan rijden. 

Paardentram op Turnhoutsebaan in BorgerhoutPaardentram op Turnhoutsebaan in BorgerhoutKoen Kennis over de Turnhoutsebaan in Borgerhout