..

Martha zette zich 50 jaar lang in voor de Borgerhoutse basketbalclub Gembo (video)

BORGERHOUT - In de herinnering van alle clubleden van de Borgerhoutse basketbalploeg Gembo is de 84-jarige Martha De Smet niet weg te denken. De voorbije vijftig jaar zette ze zich met hart en ziel in voor haar club. Aan Borgerhout TV vertelt ze over het openhouden van de cafetaria, hamburgers bakken, het wassen van de truitjes van de spelers, de goede en de minder goede momenten.

"Mijn lang leven"

"Gembo is mijn lang leven geweest," zegt Martha. "Met heel veel genoegen heb ik me voor deze club ingezet. Ik ging altijd naar de matchen kijken. Maar nu gaat het niet meer. Ik vind dat spijtig," vertelt deze oud-secretaris van de club..

50 jaar Gembo

Deze zondag wordt in de Luisbekelaar het 50-jarig bestaan van de club gevierd. "Als ik er nu niet naar toe zou gaan ... dat kan niet ... 50 jaar!" zegt ze vastberaden.

Familie voor altijd

Martha hoop dat ze tijdens de viering van zondag iedereen van de club zal terugzien. "Ik hoop het echt want ik heb gedurende 50 jaar al die basketballerkes gekend. Dat blijft familie eh! Gembo is een grote familie van mij en dat zal altijd zo blijven," besluit ze. 

Martha zette zich 50 jaar lang in voor de Borgerhoutse basketbalclub Gembo Borgerhout TV