..

Borgerhoutse tandarts praat over incident met Italiaanse politie

BORGERHOUT - De 42-jarige tandarts Darya Safai heeft een tandartspraktijk in Borgerhout. Ze is van Iraanse origine en ijvert al jaren voor vrouwenrechten in haar land van herkomst. Daarom woont ze regelmatig internationale sportwedstrijden waar een nationale ploeg van Iran aan deelneemt bij. Als protest steekt ze dan vanop de tribune telkens haar spandoek ‘Laat Iraanse vrouwen toe in stadions’ naar boven.

Italiaanse polite

Enkele weekends geleden deed Darya dat in het Italiaanse Pesaro. Daar vond de internationale volleybalwedstrijd Italië-Iran plaats. Maar toen ze haar spandoek bovenhaalde, greep de Italiaanse politie in. Aan Borgerhout TV vertelt ze dat de politie haar agressief behandelde en haar spandoek verscheurde.

Protest de kop in gedrukt

Darya noemt het incident een flagrante schending van de mensenrechten en van haar persoonlijk recht op vrije meningsuiting. “Ik begrijp niet dat een Europees land zoals Italië naar de wetten van de Islamitische Republiek Iran luistert. Ik leg in elk geval een klacht neer”, zegt ze.

Bekijk ook het interview dat Darya vorig jaar aan Borgerhout Tv gaf: http://www.borgerhout.tv/nieuws/2016101201913/ook_belgie_worden_nog_veel...

 

Borgerhoutse tandarts praat over incident met Italiaanse politie