..

Sinksenfoor mikt op één miljoen bezoekers (video)

BORGERHOUT - Deze zaterdag gaat voor de derde keer de Sinksenfoor op de site Spoor Oost open. De verhuis van de binnenstad naar Borgerhout lijkt definitief verteerd.

Goede cijfers

“We zijn nu drie jaar later en we zien dat de cijfers beginnen te groeien. Vorig jaar telden we 800.000 bezoeker en dat ondanks het slechte weer. Dit jaar gaan we zeker over het miljoen gaan.” zegt Jean-François Vlasselaerts, woordvoerder van de foorkramers.

Vlasselaerts voegt eraan toe dat er opnieuw over de Sinksenfoor gepraat wordt. “Iedereen heeft terug zin om naar de kermis te komen. Het komt allemaal goed. We geloven erin.” zegt hij.

Geen schrik van de knip

Van de wegenwerken in Antwerpen en de knip van de Leien heeft Vlasselaerts geen schrik. “Vorig jaar was de singel ook volledig toe. Maar ja, wanneer is er geen file rond Antwerpen eh?! Ons cliënteel volgt ons wel.” lacht hij.

Jeroen Meus

Uit een enquête van vorig jaar bleek dat 70 procent van bezoekers van de Sinksenfoor alleen maar voor het eten en drinken komen. “Daarom hebben we dit jaar Jeroen Meus, de bekendste Vlaamse kok, als peter van de foor gekozen.” verklaart  de woordvoerder van de foorkramers.

Kempen en Limburg

Uit de enquête bleek ook dat de meeste bezoekers van de Sinksenfoor uit de Kempen en uit Limburg komen. “Op de weekdagen hebben we de klanten van Antwerpen zelf met de kindjes. Op de woensdagen is er kinderanimatie met optredens. Het komt allemaal wel goed.” herhaalt een tevreden Vlasselaerts.

De Sinksenfoor staat met 150 attracties, optredens en kinderanimatie vanaf deze zaterdag 3 juni tot 9 juli op Spoor Oost in Borgerhout.

Sinksenfoor mikt op één miljoen bezoekers Borgerhout TVSinksenfoor mikt op één miljoen bezoekers Borgerhout TVSinksenfoor mikt op één miljoen bezoekers Borgerhout TVSinksenfoor mikt op één miljoen bezoekers Borgerhout TVSinksenfoor mikt op één miljoen bezoekers Borgerhout TVSinksenfoor mikt op één miljoen bezoekers Borgerhout TVSinksenfoor mikt op één miljoen bezoekers Borgerhout TV