..

Jaarlijkse stickeractie Rode Kruis Vlaanderen ook in Borgerhout gestart (video)

BORGERHOUT – Aan het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan en de Singel staan sinds donderdag verschillende vrijwilligers van het Rode Kruis Borgerhout. Zoals elk jaar verkopen daar stickers ten voordele van de lokale werking van hun organisatie.

Lokale werking

Dat het geld lokaal besteed wordt, staat sinds vorig jaar ook te lezen op de sticker zelf. Elke afdeling verkoopt namelijk een gepersonaliseerde sticker, met de afdelingsnaam op en het doel van de opbrengst.

Aftrap

Voor de officiële aftrap van de stickerverkoop van het Rode Kruis kwam de districtsvoorzitter van Borgerhout Stephanie Van Houtven een handje toesteken. Ze stelde ter plaatse vast dat de stickers zeer populair zijn en vlot aan de man worden gebracht.

Kiekeboe

Maar daar zitten de Kiekeboes misschien voor iets tussen. Want de stripfiguren van de familie Kiekeboe sieren dit jaar opnieuw de stickers van het rode Kruis Vlaanderen. “Ze staan er opnieuw op omdat ze dit jaar 40 jaar bestaan” zegt Arno Pauwels van het Rode Kruis Borgerhout.

"Dank u!"

Zijn voorzitter Marc Minne is vol lof over de vrijwilligers die de komende 14 dagen op verschillende kruispunten van Borgerhout stickers te koop aanbieden. “Maar ook een grote dank u aan al de mensen die een goed hart hebben voor het Rode Kruis en ons tijdens deze 14 dagen willen steunen.” zegt hij aan Borgerhout TV.

Rode Kruis

De Rode Kruisvrijwilligers zijn elke dag op diverse terreinen actief. Ze verlenen onder meer hulp en psychosociale bijstand bij ramen, organiseren eerstehulpposten op evenementen en sportwedstrijden, geven gratis eerstehulpopleidingen aan de bevolking en organiseren heel wat zorgactiviteiten voor kwetsbare mensen in de samenleving. Het Rode Kruis telt over heel Vlaanderen 14.000 vrijwilligers en 250 afdelingen die het hele jaar door helpen helpen.

Jaarlijkse stickeractie Rode Kruis Vlaanderen ook in Borgerhout gestart Borgerhout TVJaarlijkse stickeractie Rode Kruis Vlaanderen ook in Borgerhout gestart Borgerhout TVJaarlijkse stickeractie Rode Kruis Vlaanderen ook in Borgerhout gestart Borgerhout TVJaarlijkse stickeractie Rode Kruis Vlaanderen ook in Borgerhout gestart Borgerhout TVJaarlijkse stickeractie Rode Kruis Vlaanderen ook in Borgerhout gestart Borgerhout TVJaarlijkse stickeractie Rode Kruis Vlaanderen ook in Borgerhout gestart Borgerhout TVJaarlijkse stickeractie Rode Kruis Vlaanderen ook in Borgerhout gestart Borgerhout TV